Hvornår skal børn i seng?

SÖVNN Prestige Kontinentalseng 90x200

Nyfødte til Spædbørn (0-3 måneder)
Nyfødte og spædbørn har brug for den mest søvn og anbefales at sove mellem 14-17 timer i døgnet. Det er vigtigt at imødekomme deres skiftende døgnrytme og behov for hyppige fodringer.

Småbørn til Skolealder (1-5 år)
Børn i denne aldersgruppe har brug for omkring 10-14 timer søvn pr. døgn. At indføre en fast sengetid og rutine kan hjælpe med at skabe sunde søvnvaner.

Skolealderen (6-13 år)
Skolealderen børn bør sigte mod 9-11 timers søvn om natten for at understøtte deres fysiske, mentale og følelsesmæssige udvikling.

Teenagere (14-17 år)
Unge i denne aldersgruppe har brug for mellem 8-10 timers søvn pr. nat. Det er vigtigt at forstå og respektere deres naturlige biologiske rytme, der ofte skifter til senere sengetider. Til børn i denne alder anbefaler vi bla. denne seng.


At opretholde en fast sengetid og vågnetid er afgørende for børns søvnkvalitet og generelle velvære. Når børn har en regelmæssig søvnplan, hjælper det med at stabilisere deres indre biologiske ur. Dette betyder, at kroppen begynder at forberede sig på søvn og vågenhed på de samme tidspunkter hver dag, hvilket gør det nemmere at falde i søvn og vågne op følelsesmæssigt og fysisk friske.

Skærmforbrug påvirker søvnen

Overdreven eksponering for skærme, såsom computerskærme, tablets og smartphones, kan have en negativ indvirkning på børns søvn. Dette skyldes hovedsageligt det blå lys, som skærmene udsender. Blåt lys blokerer produktionen af hormonet melatonin, som regulerer søvncyklussen. Derfor anbefales det at undgå skærmtid mindst en time før sengetid for at sikre, at børnene får en god nats søvn.

Etablér en fast sengetid

At have en fast sengetid hjælper med at regulere børnenes biologiske ur. Når de går i seng og vågner op på samme tid hver dag, bliver deres krop vant til en bestemt søvn- og vågenrytme. Dette kan gøre det nemmere for dem at falde i søvn om aftenen og vågne op følelsesmæssigt forfriskede om morgenen.

Fjern skærmen inden sengetid

Som nævnt tidligere, kan skærmlys påvirke produktionen af melatonin og forstyrre søvncyklussen. Derfor er det en god ide at undgå skærmtid mindst en time før sengetid. Dette giver barnets hjerne tid til at slappe af og falde til ro, hvilket gør det lettere at falde i søvn.

Fremme afslapning og ro

Før sengetid er det en god ide at indføre beroligende aktiviteter, såsom læsning eller rolige spil. Dette hjælper med at skabe en afslappet atmosfære og forberede barnet mentalt og fysisk til søvn. At skabe et roligt miljø kan gøre det lettere for børnene at falde i søvn og opnå en god nats hvile.

 

---

Disse råd og anbefalinger er baseret på generelle retningslinjer fra Verdenssundhedsorganisationen (WHO) og er designet til at hjælpe forældre med at etablere sunde søvnvaner for deres børn. Det er vigtigt at huske, at hvert barn er unikt, så det kan være nødvendigt at tilpasse disse retningslinjer efter individuelle behov og præferencer.

Læs næste

SÖVNN Deluxe elevationsseng 180x200 - queensize
SÖVNN Deluxe Elevationsseng 140x200 - Halvandenmandsseng

Bestil en ny seng, og vi planter et nyt træ i naturen

Hver gang du køber en ny seng fra SÖVNN, planter vi et nyt træ i den danske natur i samarbejde med skovrejsnings NGOén Growing Trees Network. Træet står i en Stats Folkeskov, der plantes og plejes i fremtiden af Naturstyrelsen .På den måde kan vi sammen passe på og bidrage til den danske natur og dyrelivet.