Guide: Sådan plejer du din SÖVNN seng

Plejevejledning af SÖVNN seng

For at pleje din seng fra SÖVNN og sikre dens lange levetid og ydeevne, anbefaler vi, at du følger disse plejepunkter:

 

 • Vend madrassen

  Det anbefales at vende din madras hver 3-6 måned. Dette sikrer, at madrassen slides jævnt og forlænger dens levetid. Du kan enten vende den fra top til bund eller dreje den 180 grader. Hvis din madras har forskellige liggezoner, skal du sørge for at opretholde den korrekte orientering under vendingen.

 • Brug en madrasbeskytter

  Anvend altid en kvalitetsmadrasbeskytter for at beskytte din seng mod spild, sved og støv. Vask madrasbeskytteren regelmæssigt efter producentens anvisninger for at opretholde hygiejnen og forlænge dens levetid.

 • Rensning af betrækket

  Alt aftageligt og vaskbart materiale, anbefales at blive vasket ca. hver 3-6 måned eller efter behov. Hvis betrækket ikke kan vaskes, kan du støvsuge det for at fjerne støv og snavs.

 • Luft madrassen

  For at friske madrassen op og reducere fugt og lugt, fjern evt. sengetæpperne og lad madrassen få frisk luft i et godt ventileret rum. Gør dette ca. hver 2 måned i et par timer.

 • Undgå overbelastning

  Undgå at belaste en bestemt del af madrassen for meget, da dette kan forårsage permanent skade. Fordel vægten jævnt ved at bruge hele madrassen og undgå at hoppe eller stå på den.

 

Vi håber at disse punkter kan hjælp dig, med at passe bedst muligt på din SÖVNN seng, så du kan få glæde af sengen af så mange år som muligt.

Bestil en ny seng, og vi planter et nyt træ i naturen

Hver gang du køber en ny seng fra SÖVNN, planter vi et nyt træ i den danske natur i samarbejde med skovrejsnings NGOén Growing Trees Network. Træet står i en Stats Folkeskov, der plantes og plejes i fremtiden af Naturstyrelsen .På den måde kan vi sammen passe på og bidrage til den danske natur og dyrelivet.