Hvad er REM søvn?

Hvad er REM søvn?

REM søvn, eller Rapid Eye Movement søvn, er en fascinerende fase af søvncyklussen, hvor drømme ofte opstår og en række bemærkelsesværdige fysiologiske processer finder sted.

Definition af REM søvn

REM søvn, eller Rapid Eye Movement søvn, er en af de afgørende faser af søvncyklussen. Det er kendetegnet ved hurtige, rytmiske øjenbevægelser, hvilket er en indikation af, at hjernen er meget aktiv, på trods af at kroppen er fuldstændig afslappet.

Hvad sker der under REM søvn?

Intensiv hjerneaktivitet: Hjernens aktivitet under REM søvn ligner den, når vi er vågne. Dette er, hvor drømme ofte forekommer, og hvor hjernen bearbejder og konsoliderer information.

Muskelatonien: Musklernes aktivitet bliver midlertidigt hæmmet under REM søvn for at forhindre os i at handle ud drømme og sikre, at vi forbliver afslappede.

Følelsesmæssig bearbejdning: REM søvn spiller en vigtig rolle i følelsesmæssig bearbejdning og regulerer vores følelsesmæssige reaktioner på oplevelser.

REM søvn og drømme

REM søvn er tæt forbundet med drømme, og det er i denne fase, at de mest livagtige og mindeværdige drømme ofte forekommer. Det antages, at drømme spiller en rolle i at bearbejde følelsesmæssige oplevelser og konsolidere hukommelse. Få de bedste drømme i en vores mest praktiske og behagelige seng med opbevaring.

Hvor meget REM søvn har vi brug for?

Mens mængden af REM søvn varierer fra person til person, udgør den typisk omkring 20-25% af vores samlede søvn. Det betyder, at for en gennemsnitlig voksen på 8 timers søvn, vil ca. 1,5-2 timer tilbringes i REM søvn.

REM søvn og fysisk restitution

Selvom dyb søvn er hovedsageligt ansvarlig for fysisk restitution, spiller REM søvn en rolle i kognitiv og følelsesmæssig bearbejdning, hvilket er afgørende for vores mentale velvære.

For yderligere information om REM søvn og dens indvirkning på vores velvære, besøg denne side. Hos Sengeverden.dk er vi forpligtede til at levere viden og produkter, der fremmer en sund og givtig søvn.

Læs næste

Hvor meget dyb søvn skal man have?
Hvordan falder man i søvn?

Bestil en ny seng, og vi planter et nyt træ i naturen

Hver gang du køber en ny seng fra SÖVNN, planter vi et nyt træ i den danske natur i samarbejde med skovrejsnings NGOén Growing Trees Network. Træet står i en Stats Folkeskov, der plantes og plejes i fremtiden af Naturstyrelsen .På den måde kan vi sammen passe på og bidrage til den danske natur og dyrelivet.